Opsætning og montering af køkken

At renovere eller installere et nyt køkken kan være en overvældende opgave. Men med den rette vejledning og forberedelse kan processen gøres meget lettere. I denne guide kan du blive meget klogere på hvordan processen for at montere et nyt køkken er.

Trin 1: Forberedelse til monteringen

I langt de fleste tilfælde, skal man først starte med at fjerne sit gamle køkken. Før du begynder på dette, er det vigtigt at forberede området du skal arbejde i for at minimere eventuelle skader på blandt andet dit gulv. Når man fjerner ting, i sin bolig er der altid en risiko for at man laver huller, ridser ect.

Når det kommer til dit gamle køkken, skal du dog starte med at tømme skabe og skuffer, fjerne køkkenapparater og maskiner og dække gulvet til for at beskytte det mod ridser og andre skader.

Dette trin kan sagtens tage længere end du regner med, så sæt mindst et par timer af. Og husk at køre dit affald på lossepladsen eller sæt til storskrald.

Trin 2: Fjernelse af det gamle køkken

Efter du har tømt skuffer og dækket gulvet til, kan du begynde at fjerne de gamle køkkenmoduler. Start med at fjerne fronterne og skufferne. Dette vil gøre det lettere at adskille skabene fra væggen.

Vær forsigtig, når du fjerner skabene, især hvis du planlægger at genbruge dem.

Trin 3: Forberedelse til det nye køkken

Når du har fået fjernet det gamle køkken, skal du gøre klar til at opsætte det nye køkken. Før du kan gøre dette, skal du muligvis udføre lidt let reparation af væggene, sikre eventuelle el- og vvs-installationer i køkkenet, samt sikre at gulvet er jævnt. Hvis du vil have lagt fliser i dit nye køkken, skal du også gøre det på dette tidspunkt.

Vi vil altid anbefale at du kontakter en elektriker og en VVS’er, så de kan hjælpe med at fjerne eventuelle gamle hvidevarer og installere de nye. En elektriker eller vil også kunne hjælpe dig med at montere nye stikkontakter. Dette kan være vigtigt, da stikkontakter har stor indflydelse på, hvor og hvordan, du kan arbejde i dit køkken.

 

Trin 4: Montering af det nye køkken

Når området er gjort klart, kan du begynde selve opsætningen eller montering som det også kaldes, af dit nye køkken. Hvis du har booket en professionel montør eller gør brug af WoodFront, så skal du ikke gøre mere, vi klarer det for dig.
Men hvis du omvendt selv ønsker at montere dit nye køkken, så start med samle dine ikea skabe og altid været ops på at de er samlet korrekt i vinkel 90 grader, da de vil give en base for resten af køkkenet. Når underskabene er på plads, kan du fortsætte med vægskabene. Husk at bruge vaterpas eller laser for at sikre, at alt er lige. Efter dine skabe er oppe kan du gå igang med dine fronter, låger, frisider, tilsætninger og sokler. Hver ops på at nogle frisider skal imellem underskab og høj/væg skabe. 

Trin 5: Installation af bordplader og apparater

Efter skabene er installeret, kan du fortsætte med bordpladerne. Her vil vi altid anbefale at gå med en All-Risk løsning (en professionel opmåling,levering,montering) Har du dog selv mod på processen så mål nøjagtigt og sørg for korrekt afstivning i hjørner mm.  Derefter kan du installere de hårde hvidevarer, herunder ovn, komfur og køleskab. Her bør du igen overveje at bruge en autoriseret elektriker eller VVS’er for at sikre dig, at det gøres korrekt.

 

 

“Vi har mere end 25 års erfaring med montering af køkkener”

Hvad koster det at få monteret et køkken?

Når du skal have monteret et nyt køkken, kan du altid vælge enten at gøre det selv, eller at få professionelle til det. Prisen for at få monteret et nyt køkken kan variere meget fra selskab til selskab. Prisen afhænger typisk af flere variabler herunder dit valg af materialer, størrelsen på dit køkken og den enkelte montørs timepris. At montere et større køkken vil typisk koste fra 20-25.000 kroner og tage 3-5 dage. Selvom det kan lyde som mange penge, så skal du også tænkte over hvad du får, for pengene.

Først og fremmest, kan du bruge din tid på noget andet. Hvis du skal have opsat køkken i forbindelse med en flytteproces eller et større renoveringsproces, så er der sikkert mange andre ting, som du kan bruge din tid på. Derudover kan en professionel naturlig udføre monteringen hurtigere end du selv ville kunne. Du løber heller ikke en risiko i form af mulige skader eller skavanker.

Når man skal montere et køkken, skal man lave mange løft og man kommer også ned og rode rundt på gulvet, hvilket kan være hårdt for kroppen. Men den største fordel ved at vælge en professionel montør er, at du kan være sikker på at dit køkken bliver sat rigtigt op, og at alt kommer til at passe som hånd i handske. Dette kan gøre at dit køkken kommer til at holde længere en det eller ville.

Vi vil altid anbefale dig at kontakte en køkkenmontør så tidligt i processen som muligt.

Du kan finde flere oplysninger om omkostningerne ved køkkenrenovering her

Hvorfor skal du vælge Woodfront som din køkkenleverandør?

Vi håber du er blevet klogere på de trin som du skal igennem, hvis du planlægger at investere i et nyt køkken. Vi vil også meget gerne give dig et tilbud på dit nye køkken.

For hvis du leder efter et køkken af høj kvalitet, er Woodfront et fremragende valg. Vi har samlet set mere end 20 års erfaring med køkkenindretning og montering. Vi leverer kun køkkener af ægte snedkerkvalitet – men med et twist. Alle vores løsninger er nemlig lavet på Ikea-moduler. Det er de fordi IKEA-moduler har en fantastisk kvalitet til en endnu bedre pris. Men samtidig så kan hvert køkken tilpasses med vores unikke fronter og skuffer, som giver dem et unikt udtryk. På den måde kan du få et køkken i ægte snedkerkvalitet, men som er til at betale.

Med vores erfaring og ekspertise kan du være sikker på at få et køkken, der ikke kun ser godt ud, men også er funktionelt og holdbart. Uanset om du foretrækker laminat, træ eller linoleum, har Woodfront det perfekte match til dit hjem.